Jaaa Uganda!
Door: Susanne Groeneveld
Blijf op de hoogte en volg Susanne
16 November 2012 | Oeganda, Kampala
De vlucht is heel goed gegaan, alles was ruim op tijd en natuurlijk duurde het wel lang, maar dat is altijd als je snel naar je bestemming wilt haha!
De tussenstop in Egypte was goed, maar de mensen waren een beetje raar. Ze kijken je allemaal zo aan en zijn allemaal dik aangekleed terwijl het superwarm is. Maar goed, dat was maar even en al gauw hadden we onze vlucht naar Uganda.
Tijdens onze tweede vlucht zaten Elle en ik langs elkaar en Cath een beetje meer naar voren. Ze kon nog wel bij ons zitten, maar ze had al vrienden gemaakt met een oud vrouwtje langs haar, die overal hulp bij nodig had en volgens Cath heel lief was dus ze was daar gezellig bij blijven zitten. Even later, toen Elle en ik wat probeerden te slapen, werden we wakker en zagen we Cath achter ons zitten, met een klein dotje op haar schoot. Het was een lief klein negermeisje, die vocht tegen haar slaap. Steeds als haar oogjes dichtvielen, sperde ze ze wijd open, maar toen we het licht uitdeden sliep ze binnen no time. Helaas voor Cath kwam moeders haar kindje weer ophalen en was ze haar knuffeltje kwijt.
Eenmaal geland, het visum binnen en onze backpacks van de baggageband gesleurd zagen we een bordje met 'ICU: Elle, Catharine en Susanne'. Daar moesten we dus heen! Spullen in de auto en het ritje begon. Helaas was het donker en hadden we geblindeerde ramen achter dus zagen we niet zoveel. We zijn wel langs het huis van de president gereden, maar die hebben we dus nie gezien. Na een uurtje onze ogen uit te hebben gekeken kwamen we aan bij het Guesthouse, moesten we ons inschrijven en gingen we lekker slapen. De jongen die ons hielp vertelde dat er om 7 uur ontbijt was, maar dat je kon aanschuiven tot 10 uur 's ochtends. Dus om half 10 ging de wekker, ontbaten we met een kopje thee, een boterham, wat ei en een stukje banaan. We zaten heerlijk buiten, want dat kan hier gewoon! :-) Na het ontbijt gingen we weer eventjes slapen en voor nu mogen we lekker buiten chillen.
Vandaag is nog een beetje een rustdag, blijven we in het guesthouse en hoeven we niets te doen. Morgen krijgen we een rondleiding door Kampala, krijgen we te zien hoe we de boda boda (brommertjes) moeten gebruiken en gaan we een Ugandees simkaartje kopen, zodat we goedkoper kunnen bellen en smsen.
Het guesthouse is best druk nu. Het is weekend en veel studenten komen hiernaartoe om te genieten van hun weekend. Het leuke is dat het tot nu toe allemaal Nl'ers zijn en we met iedereen een beetje kunnen kletsen. We hebben al wat tips gehad voor dingen die we kunnen gaan doen en we gaan zeker nog even rondkijken voor meer.
Ik ga proberen vanavond wat foto's toe te voegen, in ieder geval van onze kamer en misschien ook nog van de rest van het guesthouse.
Voor nu, ik zal aan jullie denken als ik dalijk weer geniet van de zon en tot de volgende blog!
Liefs uit Uganda
16 November 2012 - 15:40
Elle:
Wat hebben we het toch goed haha -
16 November 2012 - 15:51
Annemarie Hoppenbrouwers:
Hoi Susanne,
Leuk om je verhaal te lezen.
Een week geleden stonden we nog te debattteren of je trolley niet te groot was als handbagage ( toch maar snel eentje bij ons gehaald ) en nu lees ik je verhaal dat je op de plaats van bestemming bent. Wat was het spannend voor jou en voor je ouders. maar superknap dat je toch al weer zover bent. Kun je trots op zijn!!!!
Wij hebben vanochtend Janne naar Schiphol gebracht, die zaten in het vliegtuig en moesten er weer uit omdat er een technische storing was. Al met al 4 uur vertraging.
Susanne maak er een onvergetelijke tijd van, dat als je straks in de Kanidans woont, nog steeds een glimlach op je gezicht krijgt, als je aan deze tijd denkt!!!!
Groet en X van mij. -
16 November 2012 - 15:53
Claudia:
Fijn dat de reis zo goed is gegaan! En ook super fijn dat jullie zo goed ontvangen zijn! Ik ben benieuwd naar de foto's!
Groetjes vanuit het koude kikkerlandje! X -
16 November 2012 - 15:54
Mieke:
Hahah Typisch cat! Heel veel plezier en fijn dat jullie goed zijn aangekomen!
Xx -
16 November 2012 - 17:41
Martine:
Hey die suus,
Goed om te lezen dat jullie reis naar de bestemming goed verlopen is en dat jullie goed zijn aangekomen.
Wel heel gek dat jij daar nu verblijft, maar ach voor je het weet ben je alweer terug.(moet je nu nog even niet aan denken ;))
Ben heeeel benieuwd naar de foto's hoe jullie daar verblijven en hoe de omgeving eruit ziet.
Meis geniet geniet geniet samen met je reis maatjes!
Liefs xxx Tine -
16 November 2012 - 21:16
Mama:
Hai Suus,
Fijn te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Gezellig al die andere studenten in het guesthouse, die kunnen jullie inderdaad veel tips geven. Ben benieuwd naar de foto's die je maakt.
Veel plezier morgen op jullie tour door Kampala.
Groetjes aan Elle en Catharine en voor jouw natuurlijk xxxxxx tot skype -
16 November 2012 - 23:13
Tantetje Ingrid:
Ha lieve meiden,
Gelukkig is het goed gegaan met de reis, ik merk wel dat het helemaal goed komt met jullie,
ga genieten, en o ja, natuurlijk ''leren'' ahum!!
Tot schrijfs, xxxxx
17 November 2012 - 13:30
Mary Van Gastel:
zaterdag 17 november 13.18 uur
Hallo Susan, wat fijn dat de reis toch was mee gevallen en dat jullie goed zijn aangekomen.
Ik hoop dat jullie er van kunnen genieten en er wat van opsteken, maar dat zal wel, met zulke knappe dames.
Niet ziek worden daar en geniet er vooral goed van (van de zon natuurlijk). Ja het eten dat moet je maar afwachten, of is het goed te eten.
En een goede werk week gewenst, want dan schiet de tijd ook lekker op.
Doen ze daar ook nog wat aan Sinterklaar voor die lieve kinderen. nu susan veel succes daar en tot mails uit het koude holland, groetjes van Riny en Mary xxxxxx -
17 November 2012 - 15:08
Ellie En Nico Van Hirsel:
Hoi Susanne, Elle en Catharine.
Fijn dat tot nu toe alles prima is verlopen. Maak er wat van en geniet van alles. Heerlijk genieten van de zon en van alles wat zo anders is als bij ons in het koude kikkerlandje.
Tot mails. XXX
18 November 2012 - 23:40
Monique Van De Sande:
Hoi Susanne, het klinkt allemaal super. Jullie gaan een geweldige tijd beleven daar. Geniet van de omgeving, van het weer en van het werk. Groetjes.....