Wat leuke filmpjes :-) - Reisverslag uit Best, Nederland van Susanne Groeneveld - WaarBenJij.nu Wat leuke filmpjes :-) - Reisverslag uit Best, Nederland van Susanne Groeneveld - WaarBenJij.nu

Wat leuke filmpjes :-)

Door: Susanne Groeneveld

Blijf op de hoogte en volg Susanne

19 Januari 2013 | Nederland, Best

Hoi allemaal!

Vandaag heb ik wat filmpjes die ik in Uganda heb gemaakt online gezet :D Ik hoop dat jullie ze leuk vinden!

Beginnend met het topstuk; de musical!

Een dansje op Graduation day. Niet ingestudeerd of gezegd dat ze moesten dansen. Ze hoeven maar muziek te horen en ze dansen!

Het dagelijkse gebed, wat de kleuters ook op Graduation deden:

De kinderen in hun afstudeer pakjes. Wow, na een weekje had ik al een trots moedergevoel bij het zien van die kindjes. Kippevel!

De kinderen van het weeshuis oefenen een liedje, die ze gaan zingen op Aidsday:

Een wedstrijd van de netball competitie, op Aidsday. De meiden van het weeshuis spelen fanatiek!

Naar de dierentuin met het weeshuis!

De fantastische tweeling, mijn kleine schatjes:

Samen met één van de tweeling naar de leeuw kijken. Omdat hij ver weg lag, ingezoomd met mijn camera en hem zo aan Katou laten zien. 'Lion..!' LIEF!

De dierentuin lag aan Lake Victoria, natuurlijk even een kijkje nemen van dichtbij

Een stukje weg, van de dierentuin in Entebbe terug naar Kajjansi, het dorpje van ons weeshuis

Zingend opgepropt in de bus. Wat een feest zo'n live radio!

Van de mainroad, de verharde weg af in Kajjansi en op naar het weeshuis!

Deze weg, van de verharde weg af, gingen we elke dag met de boda, het motortje. Geweldige ervaring

Wat onderweg beelden, naar Kampala, de hoofdstad toe

Musical tijd! Het publiek werd door de kinderen welkom geheten met een lied:

En ook weer vaarwel gewenst:

En toen gingen ze voor ons zingen, omdat het ook ónze laatste dag was. Julie zingt als eerste voor cat, Brenda zingt voor Elle en Annet zingt voor mij. Op het moment dat Annet van me wegkijkt en weer terug kijkt ben ik keihard in huilen uitgebarsten en echt superschattig, ze kijkt opeens verschrikt of ze iets fout doet. Heb haar daarna maar even duidelijk gemaakt dat het perfect was :)

Een kleine impressie van hoe een voetbal wedstrijd het er aan toe gaan in Uganda. wát een beleving!

Zoo dat waren ze!
Ik zou zeggen, veel kijkplezier :-)

• 27 April 2013 - 10:26

Noortje:

Hoi,

Ik ben per toeval op je reisblog over Oeganda gekomen. Vanuit mijn opleiding Pedagogiek ga ik in november (waarschijnlijk) ook naar Oeganda. Ik zou graag met je in contact komen om eventueel wat vragen te stellen! Als dit mogelijk is kun je mailen naar: noortje_elfring@hotmail.com